stiri

Proiectul MAVIS de la UMF Iasi a castigat marele premiu in Statele Unite

Marele premiu pentru cea mai avansată inimă artificială a fost câștigat de echipa din Iași a Universității de Medicină si Farmacie ”Grigore T. Popa”.

Aceasta a paricipat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Texas, Statele Unite, la finala unei competiţii internaţionale, care îşi propune să încurajeze şi să sprijine cercetarea dedicată dezvoltării inimii artificiale.

Proiectul MAVIS, al Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, s-a calificat alături de alte şapte echipe de cercetători din Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Egipt, Australia şi Noua Zeelandă.

Coordonatorul echipei din Iaşi, doctor în ştiinţe medicale Alexandru Pleşoianu, spune că spre sfârşitul acestui an vor începe testele pre-clinice pentru inima artificială la care lucrează alături de câteva zeci de studenţi, tehnicieni şi medici

Inima artificială dezvoltată la Iaşi ar putea intra în teste clinice peste aproximativ cinci ani, iar termenul estimat pentru a deveni gata de utilizare este de aproximativ zece ani.

Related Articles

Back to top button