stiri

AUDIO. Protest AUR in fata Palatului de Justitie din Suceava

Membrii AUR filiala Suceava au protestat, astazi, in fata Palatului de Justitie Suceava impotriva practicilor abuzive ale PNL si PSD in acest sfarsit de campanie electorala.

Membrii AUR au declarat ca aceasta campanie electorala nu s-a desfasurat sub regulile firesti ale polemicii si denunta campania de denigrare si atacul partidelor din coalitie asupra membrilor si simpatizanilor AUR.

Deputat Stefan Puscasu:

Filiala suceveana sustine ca actiunile demarate ieri vor sa intimideze si sa descurajeze membrii formatiunii.

Veronica Grosu, candidat AUR la alegerile europarlamentare:

Reamintim ca mai mulţi membri ai partidului AUR au fost aduşi ieri la sediul Parchetului General pentru a fi audiaţi în dosarul în care liderul formaţiunii, George Simion, este vizat de o anchetă pentru instigare la falsificarea semnăturilor pentru susţinerea candidaturii lui Silvestru Şoşoacă la Parlamentul European.

George Simion, preşedintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) – de extremă-dreapta – a emis o comunicat în care afirmă că ancheta împotriva lui este motivată politic.

George Simion: „Mă așteptam la o mișcare săptămâna aceasta, la o încercare de a manipula opinia publică pentru a scoate AUR din concursul electoral”

„Nu ne veți intimida, nu ne veți opri”.

Sondajele de opinie au arătat că AUR, un grup de extremă-dreapta fondat în urmă cu cinci ani, care se opune migrației și ajutorului militar pentru Ucraina, va ocupa locul al doilea la alegerile europarlamentare de duminică, în urma coaliției de guvernământ formată din social-democrații de stânga și liberalii de centru-dreapta.

AUR speră să se alăture Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) din Parlamentul European, grupare din care fac parte partidele Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni și Lege și Justiție (PiS) din Polonia, deși este, de asemenea, în contact şi cu gruparea de extremă-dreapta Identitate și Democrație.

Related Articles

Back to top button