stiri

Recomandari ISU pentru turistii din Bucovina

În vederea asigurării unui Revelion lipsit de incidente neplăcute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava anunță că va monitoriza permanent dinamica intervențiilor în perioada sărbătorilor de sfârșit de an. Scopul principal este ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie pentru toți cetățenii, fără să fie umbrită de evenimente nedorite.

Pentru a evita situațiile de urgență, pompierii vor dispune de măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor, a bunurilor acestora și a mediului înconjurător. În acest context, se transmit și recomandări către populație pentru prevenirea și stingerea incendiilor, astfel:

Numărul persoanelor la mesele festive să nu depășească capacitatea maximă a localurilor.

Asigurarea căilor de evacuare libere, marcate și iluminate corespunzător.

Funcționarea corectă a mijloacelor de apărare împotriva incendiilor.

Utilizarea corespunzătoare a instalațiilor electrice.

Afisarea planurilor de evacuare în locuri vizibile.

Respectarea normelor de exploatare a aparatelor electrice pentru prepararea preparatelor culinare.

Amplasarea în siguranță a utilajelor care degajă temperaturi ridicate.

Turiștii cazați în locațiile unde se organizează mese festive sunt sfătuiți să identifice căile de acces și evacuare în caz de incendiu, să evite consumatorii electrici improvizați și să anunțe rapid incendiile prin sistemul unic de urgență 112.

Organizarea jocurilor de artificii trebuie să respecte prevederile legale, iar cetățenii sunt sfătuiți să renunțe la utilizarea petardelor și artificiilor periculoase pentru a evita incidentele nedorite.

Related Articles

Back to top button