stiri

Reducerile la transportul public pentru studenti se aplica doar daca universitatea incheie un protocol de colaborare cu CTP Iasi

Primăria municipiului Iași este deschisă să parafeze protocoale de colaborare cu universitățile de stat din municipiu în vederea asigurării reducerilor la transportul public pentru studenți.

Până în prezent, doar Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” a rezolvat, în totalitate, problema mobilității studenților, identificând și sursele financiare necesare

Primarul Mihai Chirica a declarat ca noua lege a educației, pe componenta universitară, prevede ca gratuitățile privind transportul public pentru studenți să fie asigurată de către universități într-o proporție de 90 de procente, diferența fiind asigurată de student.

Edilul de Iasi a adaugat ca noua lege a educației prevede schimbări și pentru învățământul preuniversitar în ceea ce  privește mobilitatea elevilor. Astfel, valoarea abonamentului la transportul în comun este suportată de la bugetul localității unde elevul  își desfășoară cursurile și nu de administrația locală unde își are domiciliul.

Related Articles

Back to top button