featuredstiri

Revista presei, 11 octombrie 2021

Revista presei, 11 octombrie 2021

 

 

Incidente de astea de peste 9 la mie, nu am mai avut. Ieri, 9,25 la mie. E foarte mult, si pe deasupra avem si oaspeti in oras. Adica, potrivit unei raportari, in week end erau 18 mii de persoane trecute pe la Racla Sfintei Parascheva.
Numarul cazurilor noi de covid a ajuns la cer, cel putin aici la Iasi. Stau ambulantele la rand la urgente, la infectioase…..nu e bine. clar!
Desi avem spital modular la Letcani, care trebuia redeschis la finalul saptamanii trecute, astazi luni 11 octombrie, e tot inchis dar sa nu ne enervam…Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, a anunţat că Spitalul Mobil va fi redeschis maine, pentru persoanele aflate în stare gravă cu Covid-19, acesta urmând să funcţioneze după mai bine de opt luni de când a fost închis pentru curăţenie.
Cica, presedintele CJ Costel Alexe a fost nevoit printr-un ordin de la București să deschidă Spitalul Mobil de la Lețcani!
Abia după ce a Secretarul de stat Raed Arafat a emis un ordin de reluare a activității Spitalului, Consiliul Județean a convocat o ședință pentru alocarea fondurilor necesare.
Spitalul a fost închis în luna ianuarie și de atunci conducerea liberală a Consiliului Județean nu a întreprins nici un demers pentru redeschidere.
Adica avem spital covid, dar si ce daca.
Spitalul rămâne sub conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, însă coordonarea întregii activităţi medicale va fi asigurată de o echipă militară detaşată de Ministerul Apărării Naţionale
col. dr. Daniel Derioiu, directorul medical al Spitalului Militar din Braşov şi cel care va coordona activitatea medicală de aici. Acelasi colonel Derioiu care, în primăvara anului trecut, a preluat conducerea Spitalului Judeţean din Suceava

In orasul meu natal
Avem spital modular
Insa sta mai mult inchis
Ca n-are ordin emis
Nu de vrun partid rural
Ci de unul liberal

Ziarul de Iasi publica cateva poze cu posibila vila pe care si-o construieste primarul Mihai Chirica
Foaie verde de zambila
Amu stim ce e o vila
Una marea adevarata
De sta lumea…doar mirata
Si nimic nu e penibil
Faci orice pentru copil

Eveniment religios si la Suceava
Icoana și racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou au fost purtate, duminică după amiaza, în procesiune pe străzile municipiului Suceava.
Procesiunea însoțită și de Ion Lungu care spunea că după procesiunea din primăvară a scăzut numărul cazurilor de Covid.
În municipiul Suceava sunt 905 cazuri de Covid 19, iar rata de infectare se apropie de 7 cazuri la mie.
Nu se pune problema ca nu cred in cele sfinte! Insa, sa facem o procesiune ptr a scadea nr cazurilor covid, e ca aia cu rugaciunile pentru ploaie la tara. cand de fapt ar trebui sisteme de irigatii

In Italia, desi incidenta nu e asa mare, introducerea green pass-ului peste tot i-a dat peste cap pe cei din peninsula.
Sâmbătă seară, sute de protestatari s-au ciocnit cu poliția în centru Romei, devastând, între altele, și sediul principalei confederații sindicale din țară. Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți, în cursul acestor confruntări care au durat mai multe ore.
Tot la Roma, vreo 40 de protestatari au distrus si au devastat unitatea UPU de la Spitalul Umberto I…cel mai mare spital din europa e asta….e un mic orasel.
Cei responsabili pentru asalt au fost arestați rapid. Oamenii au scandat lozinci mai ales impotriva cadrelor medicale de acolo. Medicii si asistentii au blocat intrarea in spital.
Deci ca si pe la noi, si acolo li s-a casunat pe medici.

Mergem in Vietnam! (Eu citind toate articolele astea, imi vin in minte doar imagini din Mad Max, pentru ca acolo  ne indreptam In Vietnam, un cuplu a fost testat pozitiv la Covid. Autoritatile sanitare au decis ca cei 13 caini ai cuplului sa fie eutanasiati. Fara a fi testati inainte. Din punct de vedere ştiinţific nu există nicio dovadă conform căreia câinii pot transmite oamenilor Covid-19. Prin urmare, decizia de a ucide câinii nu are o bază ştiinţifica

Mad Max…si piesa celor de la the Doors…”This is the end….my friend…the end…

Inca una:
În Liban a venit curentul, după ce întreaga țară a stat în beznă. Libanezii primesc două ore de electricitate pe zi. din cauza închiderii principalelor două centrale electrice, rămase fără combustibili.
Pe rețelele sociale din Liban au apărut poze cu ministrul energiei pe o plajă populară din Beirut sâmbătă, când țara era în pană totală de curent, ceea ce a atras reacții puternice.

This is the end!!!

Si inca una si ma duc
Companiile din industria navala aflate în dificultate renunță la navele prea scumpe pentru a fi reparate sau prea greu de vândut, abandonând marinarii în porturi sau în larg.
Mai mult de 1.000 de navigatori sunt în prezent abandonați pe nave, potrivit estimărilor Federației Internaționale a Lucrătorilor din Transporturi.
În Emiratele Arabe Unite, o companie de transport maritim a abandonat șapte nave de containere în ultimele luni, lăsând în urmă zeci de membri ai echipajelor, fiecăruia datorându-i-se salariul pe un an.

Un echipaj format din cinci oameni, izolat lângă o stațiune turistică din Dubai, care a trăit doar cu orez timp de 10 luni, a scăpat recent de un calvar de patru ani.

Related Articles

Back to top button