EvenimentefeaturedȘtiristiriUncategorized

Românii din Diaspora sărbătoresc 1 Decembrie la șezătoare

Românii din Diaspora resimt dorul de casă, mai ales în zilele de sărbătoare.

Una dintre principalele temeri pe care mulți dintre cei plecați în străinătate o au, este lipsa de conexiuni în țara gazdă.

Însă, în Imola, în regiunea Emilia-Romagna din Italia, câteva românce pasionate de tradițiile românești, au rupt această bariera si au creat, in urma cu doi ani, un sistem de sprijin care să combată singurătatea și dorul de casă. Așa a luat ființă Șezătoarea Imola.

Câteva femei, soții și mame, se întâlnesc, duminica, la biserica ortodoxa unde socializează, se ajută reciproc, dar mai ales au preocupări și îndeletniciri pentru care ai nevoie de răbdare si indemânare.

Din mâinile dibace ale doamnelor de la Șezătoarea Imola au ieșit ii tradiționale românești, cusute manual, realizate la standarde de muzeu.

Principalul obiectiv al Sezătorii este promovarea culturii si traditiilor romanesti. Noi, romanii avem o vorbă: ”Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place!”

Iar acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, dar si a zilei naționale, în urma unui mix de sentimente de dor de casă, patriotism și dăruință, Grupul „Șezătoare Imola”, anunță organizarea unui eveniment cultural de excepție.

Astfel, pe 1 decembrie a.c., începând cu ora 19:00, toti cei care iubesc România sunt așteptati la Centro Sociale „La Stalla”, situat pe via Serraglio, 20 B din Imola regiunea Emilia-Romagna.

Cei care vor participa vor avea ocazia să admire mai multe expoziții tematice, printre care se numără: expoziția de materiale și fire din in, cânepă, bumbac, lână, mătase și fir auriu, o expoziție dedicată costumelor tradiționale și iilor românești, precum și o expoziție de tablouri realizate în comunitate.

Cei prezenți se vor bucura și de un recital de poezie.

Evenimentul în sine va fi o experiență culturală, prilej de intalnire cu oameni cu care te identifici, alături de care te simți român, și de ce nu, mai aproape de casă!

Related Articles

Back to top button