stiri

România suspendă zborurile spre şi dinspre Italia

”Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici spre şi dinspre Italia din 9 martie 2020, ora 12.00 ora României până în data de 23 martie, ora 12.00”, a anunţat, duminică seară, ministrul de Interne, Marcel Vela. De la Aerportul din Iaşi sunt trei curse: Bergamo, Bologna şi Roma.

Marcel Vela a mai precizat că operatorii aerieni au obligaţia să comunice românilor care se vor imbarca din Italia, China, Iran, Coreea de sud către România cu escală faptul că vor intra în carantina pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcare.

De asemenea, operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor străini din Italia, China, Iran, Coreea de sud, către România, cu escală. ”Se permite accesul în România a cetăţilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de trece a frontierei, sub măsura obligatorie a carantinei”, a mai spus Vela.

Potrivit acestuia, sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricţiile impuse. ”Se aplică prevederile de mai sus, adaptate după caz, şi pentru transportul maritim sau fluvial”, a mai spus Vela. Potrivit acestuia, în afara suspendării zboturilor, celelalte măsuri se aplică până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii. Întrebat dacă se ia în calcul închiderea şcolilor, Marcel Vela a explicat că măsura va fi discutată în şedinţa de luni a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. S-a stabilit deja că, dacă într-o şcoală apare un caz de coronavirus, se suspendă cursurile în întreaga şcoală.

Related Articles

Back to top button