stiri

Romanii care au venit pozitivi din Africa de Sud vor sta in izolare

Doi dintre românii care au revenit în ţară din Africa de Sud au fost depistaţi pozitiv, iar probabilitatea infectării lor cu varianta Omicron este destul de mare – spun autorităţile.

Pacienţii sunt asimptomatici şi vor sta în izolare 14 zile.

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, spunea că persoanele în cauză sunt vaccinată şi, din fericire, asimptomatice. El a precizat că a început deja procedura de secvenţiere a genomului pentru noua tulpina.

Alexandru Rafila: Discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe ţări din Europa ca urmare a călătoriilor pe continentul african. Este decizia luată de izolare şi monitorizare a pacienţilor care au fost infectaţi. Din fericire ei sunt asimptomatici, deci nu prezintă o modificare a stării de sănătate şi sunt monitorizaţi. Vor fi monitorizaţi pe întreaga perioadă de 14 zile, necesară pentru acest lucru.

Deşi incidenţa infectării cu COVID-19 a mai scăzut ministrul sănătăţii crede că trebuie să nu lăsăm garda jos pentru a avea sărbători liniştite. El s-a arătat nemulţumit de comportamentul iresponsabil al acelor persoane care nu poartă mască şi nu respectă regulile sanitare în cadrul concertelor sau manifestărilor în aer liber.

Related Articles

Back to top button