stiri

S-a reparat sistemul de incalzire de la spitalul mobil Letcani

Situația de la Spitalul mobil de la Lețcani pare că s-a stabilizat. Compania Climatherm, care a fost solicitată să realizeze lucrări de întreținere ale instalațiilor de climatizare, a reușit să stabilizeze temperatura pe perioada nopții.
În acest context, niciun pacient nu a mai fost transferat și se menține activitatea medicală în tronsonul unde au fost comasați pacienții.
Reamintim faptul că sunt internați 11 pacienți la Terapie Intensivă și 18 cu forme medii sau severe, dar care nu au încă nevoie de îngrijiri pe ATI.

Aseara, la Spitalul Modular de la Leţcani erau condiții improprii pentru pacienții COVID-19, din cauza frigului din saloane. Declaratia apartine managerului Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu.

Florin Rosu a dat termen firmei care asigură mentenanța instalațiilor termice ca până astazi să rezolve situația.
In replica, directorul Agenției Euronest, Alina Popa a precizat că în cele patru saloane de la Lețcani, unde mai sunt internați pacienți COVID, condițiile termice sunt correspunzăatoare și în continuare sunt verificate celelalte instalații.
Alina Popa a mai adăugat că din cauza concentraţiei mari de oxigen din secţiile de terapie intensivă uşile au fost deschise şi astfel au apărut defecţiuni.

Related Articles

Back to top button