botosanicampulungfalticenifeaturedgura humoruluiiasiNeamțpascaniradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Sadova, loc de vizitat in aceasta iarna!

Mos Craciun de Impact, a ajuns si la Sadova!

Istoria documentară a Sadovei începe, cel puţin din secolul al XVII-lea, unde un vechi aşezământ a fost biserica.

Sadova, vecină cu Pojorâta, este situata la 6 km de Câmpulung și a fost formata începand cu a doua parte a secolului XVII, intr-un spatiu montan ce abia depaseste 1300 metri, Muncelul 1302 m.

E un loc bun unde primavara, vara si toamna poti face drumeții montane, plimbări prin păduri, iar iarna sa te bucuri de tradiitii, obiceiuri si sporturi de iarna!

 

 

 

 

 

 

Din Sadova, poţi la fel de bine face trasee din masivul Rarău, insa doar cand alpinistii dau unda verde pentru astfel de aventuri.

Daca nu ai masina proprie, poti alege sa ajungi in Sadova cu trenul, în staţia Câmpulung Moldovenesc sau cu autobuze locale din alte orașe.

Sadova respecta cu sfintentie tiparul Bucovinei: aşezare retrasă, unde gasesti linistea, la care doar visezi in viata aglomerata de la oras.

De vizitat în Sadova:

*Biserica Sfântul Nicolae

*Iezerul Sadovei, lac natural indiguit la 8,5 km de Sadova.

*Casa Memorială “Dragoș Vicol”- este adăpostită într-o cameră din imobilul pe care Dragoş Vicol l-a avut ca proprietate şi în care astăzi locuieşte, episodic, soţia sa. Practic amenajarea muzeală priveşte biroul de lucru al scriitorului, cu mobilierul de epocă, fotografii şi lucruri personale ale poetului, precum şi o mică bibliotecă.

 

 

Amprente unice de Sadova

– Portul popular cu bundita de dihor si ansamblul Dorul Muncelului reprezinta comuna din punct de vedere folcloric.

 

 

– Posibilitati de turism ecvestru prin amenajarea unui adapost de etapa pentru cai langa pensiunile turistice.

– A fost amenajata o sectie de valorificare a fructelor de padure si a ciupercilor una dintre pensiunile din Sadova.

-pe teritoriul comunei se află cei mai bătrâni ulmi din ţară. Cel mai viguros are o circumferinţă de 5,6 metri. Potrivit aprecierii unor specialişti, se pare că este cel mai bătrân ulm din ţară datând din secolul al XIV-lea, deci de peste 500 de ani.

Hai in Sadova!

 

Related Articles

Back to top button