stiri

Sapte profesori suceveni sunt intr-un top mondial al cercetatorilor

Șapte profesori ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost incluși într-un top al celor mai citați cercetători din lume, care a fost realizat de un colectiv de cercetători de la Universitatea Stanford din Statele Unite.
Topul a fost alcătuit pe baza numărului de citări din anul 2020 ale articolelor publicate și a altor indicatori privind vizibilitatea internațională a cercetării în anul 2020, informații care au fost puse la dispoziție de baza de date Scopus.
Pentru alcătuirea clasamentului, au fost evaluate rezultatele a 7 milioane de oameni de știință

Cei șapte membri ai comunității academice sucevene sunt: prof.univ.dr. Mircea Oroian (Facultatea de Inginerie Alimentară), profesor asociat Ian S. Evans (Facultatea de Istorie şi Geografie), prof.univ.dr.ing. Radu-Daniel Vatavu (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor), prof.univ.dr. Mihai Covașă (Facultatea de Medicină și Științe Biologice), şef lucr. dr.ing. Alexandru Lavric (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor), conf.univ.dr. Oana Geman (Facultatea de Educație Fizică și Sport) și șef lucrări dr.ing. Alin Mihai Căilean (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor).

Related Articles

Back to top button