publicmediastiri

Iarna se apropie cu pași repezi. Tu ți-ai schimbat anvelopele?

Cu cât temperaturile scad mai mult, sezonul rece este mai aproape. Asta înseamnă că vulcanizările se aglomerează de la o zi la alta, iar acesta este un semn clar că a sosit timpul să faci o schimbare. Este vorba, desigur, despre anvelopele folosite de autovehiculul tău.

Avem o climă ce ne oferă două sezoane complet opuse, motiv pentru care dacă ne dorim să circulăm mereu în deplină siguranță, trebuie să folosim două seturi de anvelope sau un singur set de anvelope speciale.

Condițiile climatice oferă provocări diferite în funcție de sezon. Vara avem un asfalt încins, ce ne obligă să folosim anvelope cât mai rigide, în timp ce iarna carosabilul este adesea acoperit de zăpadă sau polei, iar temperaturile joase fac necesară folosirea unor anvelope mai moi, care să ne garanteze siguranța în timpul deplasării.

Anvelopele de tip all season pot fi o soluție la îndemână, însă de departe alegerea optimă este folosirea a două seturi diferite: unul de vară și unul de iarnă. În acest fel poți obține condițiile ideale de siguranță, indiferent de condițiile climatice cu care te vei confrunta în timpul deplasării.

Când se schimbă anvelopele?

Suntem în perioada în care toată lumea se întreabă acest lucru: oare când ar trebui schimbate anvelopele? Află că nu există o dată fixă de la care ar trebui să ne deplasăm cu mașina doar dacă este echipată cu anvelope special concepute pentru sezonul rece.

În ceea ce privește reglementările impuse de legislația din România, acestea prevăd obligația de a circula cu anvelope de iarnă atunci drumurile sunt acoperite cu gheață, zăpadă sau polei, deci nu există o dată anume de la care ar trebui să avem numaidecât anvelopele de iarnă.

Cu toate acestea, nu ar trebui să te bazezi pe o lege care să te oblige să montezi anvelopele de iarnă, ci să lași conștiința să acționeze.

Chiar dacă din punct de vedere calendaristic este toamnă și nu există vreo lege care să ne impună să ne dotăm mașina cu anvelope specifice sezonului rece, trebuie să fim conștienți de faptul că sezonul rece va veni foarte curând, așa că schimbarea preventivă a anvelopelor se poate dovedi a fi cea mai bună alegere pe care o putem face.

De ce să îți schimbi acum anvelopele?

În primul rând, pentru că sigur nu vrei să fii luat prin surprindere, așa cum pățesc autoritățile. Nu va trebui să îți anulezi nici un plan, din cauză că iarna a venit peste noapte și totodată eviți posibilele accidente rutiere cauzate de lipsa anvelopelor de iarnă. Totuși, ai putea salva numărul unei firme de tractari auto Suceava, deoarece nu știi niciodată când vei avea nevoie de un astfel de serviciu.

Mai mult decât atât, vei evita cozile interminabile de la vulcanizări, așa că vei câștiga timp prețios pe care îl poți petrece pentru a te relaxa sau în orice alt mod dorești.

Pune în practică recomandările noastre, iar în acest fel deplasarea cu autovehiculul în sezonul rece nu îți va pune probleme, ci te vei putea bucura de siguranță și confort deplin.

Related Articles

Back to top button