botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascanipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Senatorul PNL de Suceava Daniel CADARIU, ministru al IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului

Biroul Politic Național al PNL a adoptat, astăzi, cu 27 de voturi pentru, 21 de abțineri și 4 voturi împotrivă, lista candidaților de miniștri din partea liberalilor pentru viitorul guvern condus de Nicola Ciucă.

Între cei 8 miniștri propuși de PNL se află și senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu pentru Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului.

Liberalii vor mai conduce următoarele ministere: Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu, Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu sau Alina Gorghiu, Ministerul de Interne – Lucian Bode, Ministerul Digitalizării – Florin Roman, Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu, Ministerul Energiei – Virgil Popescu și Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu.

Din noul Guvern nu va mai face parte actualul ministru al Culturii, deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu.

Conform protocolului coaliției, Guvernul PNL-PSD-UDMR urmează să funcționeze în această formulă până în data de 1 iulie 2023 când se va forma un nou guvern susținut de aceeași majoritate și care ar urma să fie condus de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Constantin Daniel Cadariu este singurul ministru PNL din zona Moldovei. El se află la al 2-lea mandat de senator și a mai ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava.

Related Articles

Back to top button