stiri

Senatorul PSD de Suceava George Mîndruță: ”nu se pune problema introducerii serviciului militar obligatoriu”

Secretarul Comisiei de Apărare din Senat, senatorul PSD de Suceava George Mîndruță, susține că sub nici o formă nu se pune problema reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

Senatorul sucevean a facut aceasta precizare dup ace șeful Statului Major, generalul Gheorghiță Vlad, a declarat ca va fi introdus in randul tinerilor serviciu militar remunerat voluntar

Intrebat despre declarațiile șefului Statului Major, generalul Gheorghiță Vlad, care au agitat spiritele în România, mai ales în rîndul tinerilor, domnul Mîndruță a declarat: ”Din declarația domnului general Vlad toată lumea a omis un cuvînt important folosit de domnia sa, și anume un serviciu militar remunerat voluntar. Deci, domnul general Vlad Gheorghiță n-a spus niciodată despre un serviciu militar obligatoriu care să se adreseze tuturor tinerilor bărbați sau femei, nu știu, în funcție de vîrstă sau studii. Domnia sa a spus în felul următor: Armata României în acest moment are un număr de militari în rezervă redus și cu o medie de vîrstă înaintată”.

Gheorghita Mindruta a declarat ca șeful Statului Major n-a spus niciodată despre un serviciu militar obligatoriu care să se adreseze tuturor tinerilor bărbați sau femei, ci de unul voluntar.

In 2007, România a renunțat la serviciul militar obligatoriu. Astfel, militarii în rezervă cu o pregătire militară de bază au o medie de varsta ridicata si anume de de 48 50 de ani.

Din acest motiv, MaPN are un proiect prin care ofera posibilitatea celor care doresc cu vîrste între 18 și 35 de ani sa participe pentru o anumită perioadă la un serviciu militar remunerat, pe bază de voluntariat”.

Related Articles

Back to top button