stiri

Senatorul PSD George Mindruta: ”vizita lui Volodimir Zelenski in Romania e oarecum intarziata, insa necesara”

Senatorul PSD de Suceava George Mîndruță este de părere că vizita președintelui Ucrainei în România, Volodimir Zelenski, a venit cu întarziere, dat fiind ajutorul constant și necondiționat acordat de țara noastră odată cu declanșarea războiului de către Rusia.

Secretar al Comisiei pentru apărare din Senat, parlamentarul sucevean a declarat ca a fost nemulțumit atunci cand în cateva intervenții publice  Zelenski a uitat să menționeze România printre statele cărora le-a mulțumit în mod special pentru ajutor.

Mindruta a precizat ca Zelenski a făcut-o abia cand a fost in Romania, iar din punctul sau de vedere vizita a fost oarecum întîrziată prin prisma ajutorului dat de România.

”A fost, totuși, o vizită necesară, care a arătat recunoștința și mulțumirea față de eforturile pe care poporul român le-a făcut în mod special” a precizat senatorul sucevean.

Pe de altă parte, George Mîndruță susține că minorității românești din Ucraina ar trebui să i se ofere drepturi în oglindă precum are minoritatea ucraineană din România.
Mîndruță a adăugat: „În momentul în care ai un stat vecin cu o minoritate undeva la 500.000 de oameni, care te-a ajutat enorm într-un moment extrem de dificil al istoriei tale, nu e-n regulă să vii cu astfel de legi. România este renumită pe plan european, pe plan mondial, pentru politica față de minorități și vrea un tratament egal. Cred că sîntem țara cea mai prietenoasă cu minoritățile și cu alte populații care trăiesc pe teritoriul României”.

Related Articles

Back to top button