campulungfalticenifeaturedGura Humoruluigura humoruluiIașiiasipascaniradauti-siretstiriȘtiriSuceavasuceavaUncategorizedvatra dornei

George Șoldan: „Va fi semnat acordul de mediu pentru tronsonul Pașcani-Suceava din A7”

Deputatul PSD Suceava George Șoldan anunță că, în cursul săptămânii viitoare, va fi semnat acordul de mediu pentru tronsonul Pașcani–Suceava al Autostrăzii A7.

George Șoldan a făcut anunțul după o discuție avută pe această temă cu președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

„Zilele trecute am avut o întâlnire cu domnul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care mi-a transmis că după semnarea acestui acord de mediu, va face tot posibilul ca până la finele acestui an să fie scoase la licitație lucrările pentru construcția tronsonului Pașcani – Suceava”, declară George Șoldan.

El spune că Autostrada A7 prinde contur de la o săptămâna la alta și se aproprie tot mai mult de Suceava.

„Pe celelalte loturi se lucrează deja și sperăm ca, cel puțin din a doua jumătate a anului viitor, să se poată circula deja pe primii kilometri din A7. Nu greșesc când spun că este pentru prima oară când se vede o viziune de ansamblu la Ministerul Transporturilor, când se fac asemenea investiții în infrastructura mare, în autostrăzi, și când avem un ritm accelerat al lucrărilor”, mai spune George Șoldan.

Autostrada Pașcani–Suceava va avea o lungime totală de aproximativ 62 km, iar viteza proiectată va fi de 120 km/h.

Traseul autostrăzii va traversa teritoriul județului Iași pe o lungime de 12,3 km, județul Botoșani, pe o lungime de 6,5 km, și județul Suceava pe o lungime de 43,2 km, pe traseul Dolhasca-Liteni-Fântânele-Udești-Verești-Salcea-Dumbrăveni-Suceava.

Related Articles

Back to top button