iasi

SOLIDARITATE SOCIALĂ

În perioada 1-12 decembrie 2019, în cadrul Proiectului Inspectoratului Școlar Iași „Şcoala pentru valori autentice – SOLIDARITATE SOCIALĂ”, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Iași a organizat a cincea ediție a Campaniei caritabile SNAC „Un dar, un zâmbet, o bucurie”.

Scopul campaniei a avut în vedere sensibilizarea elevilor și părinților față de copiii aflați în situații dificile, formarea unor atitudini pozitive de altruism și solidaritate social. Inițiată de Consiliul Elevilor și coordonată de profesor de sprijin Laura Nistor prof. Marius Nedelcu, alături de profesor Cotea Ionica Simona, coordonator SNAC, mediator școlar Maria Lupu și bibliotecar Marcu Lia, campania a mobilizat, pentru al cincilea an consecutiv, toți copiii, de la preșcolarii din grădinița cu program prelungit a școlii, până la elevii de la gimnaziu, părinți, cadre didactice, voluntari SNAC, Asociația Părinților AVIS Iași, precum și alți donatori care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Au fost donate jucării, rechizite, hăinuțe, dulciuri. În ultima zi a campaniei, un grup de elevi, alături de profesorii coordonatori, s-a deplasat la Școala Alexeni, comuna Țibana și a împărțit darurile copiilor de aici. Generozitatea elevilor și părinților de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” a adus bucurie în ochii și în sufletele copiilor din satul Alexeni!

Related Articles

Back to top button