stiri

Sondaj CURS: In cursa pentru sefia CJ Suceava, Gheorghe Soldan se afla la doar 5 procente distanta de Gheorghe Flutur

PSD Suceava a transmis rezultatele unui sondaj de opinie care a fost realizat la finalul anului 2023, potrivit cărora candidatul social-democrat pentru președinția Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, se află la doar cinci procente în spatele actualului șef al administrației județene, Gheorghe Flutur.

Sondajul a fost realizat de institutul CURS și a fost realizat în județul Suceava în perioada 21 noiembrie – 12 decembrie 2023 pe un eșantion de 1.067 de persoane cu drept de vot. Marja maximă de eroare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

La întrebarea „Dacă alegerile pentru președintele Consiliului Județean Suceava ar avea loc duminica viitoare și ar candida următoarele persoane, dumneavoastră pe cine ați vota?”, primul în opțiunile de vot ale sucevenilor este președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cu 37%, iar pe locul doi este deputatul PSD Gheorghe Șoldan, cu 32%. Din partea AUR a fost sondat primarul din Bosanci, Niculai Miron, care are 23%.

De asemenea, la întrebarea „în opinia dumneavoastră care dintre următoarele partide are cea mai mare putere de a schimba ceva în bine în România?”, pe primul loc se află PSD cu 31%, iar pe următoarele locuri PNL – 19%, AUR – 17% și USR – 4%.

Rezultatele sondajului au fost transmise de PSD Suceava pentru a susține faptul că la nivelul județului Suceava pericolul creșterii fenomenului extremist este inexistent, în contextul în care AUR nu ar avea o susținere atât de mare în rândul populației.

Related Articles

Back to top button