botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascaniradauti-siretstirisuceavaUncategorizedvatra dornei

Sorin Cîmpeanu: ”Doar 6% dintre elevi știu să scrie perfect românește”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, într-o conferinţă de presă, despre rezolvarea subiectelor la Evaluarea Naţională, că doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte iar 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie.

Sorin Cîmpeanu s-a referit la rezolvarea subiectelor de la limba române, arătând că sunt itemi care au avut un procent mic de rezolvare, el dând exemplul itemului 8 de la subiectul 1, unde doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect exerciţiul care vizează scrierea corectă.

Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect româneşte. Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a ştii ce avem de făcut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ştiu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută”, declară Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu spune că la un alt item, doar 43% dintre elevi ştiu să identifice verbele. ”21% nu au identificat nici măcar un verb”, mai spune Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că un alt rezultat arată că ”doar 37% dintre elevi au ştiut să identifice corect o propoziţie principală şi una atributivă. Alte observaţii, 8% dintre elevi nu pot identifica o informaţie prezentată explicit în primul enunţ al unui text dat. 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie”.

Related Articles

Back to top button