campulungfalticenifeaturedgura humoruluiradauti-siretȘtiristirisuceavaSuceavaUncategorizedvatra dornei

Expoziția “Noi poporul”, inaugurată la Suceava de ambasadorul Statelor Unite

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis la inaugurarea expoziției „Noi, poporul” a Ambasadei SUA în RomâniaSuceava și Statele Unite se angajează să colaboreze în abordarea provocărilor actuale, să promoveze pacea și stabilitatea în lume și să creeze un viitor mai bun pentru toți.

Gheorghe Flutur a transmis Ambasadorului SUA la București, Kathleen Kavalec, că este o adevărată onoare și privilegiu să îi fie gazdă în Bucovina, apreciind că întâlnirea marchează un moment deosebit, în care se pune accent pe valorile fundamentale ale democrației și pe importanța colaborării între țări.

Flutur a vorbit despre bucovinenii migrați în SUA, arătând că migrația românilor din Bucovina în SUA a început în secolul al XIX-lea și a continuat în secolul următor, precizând că motivele migrației au fost diverse, inclusiv sărăcia, instabilitatea politică și opresiunea, iar mulți români din Bucovina au emigrat în căutarea unei vieți mai bune și a oportunităților economice în Statele Unite.

Expoziţia fotografică itinerantă “Noi, Poporul/ We the People”, celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

“Această expoziţie face turul României şi sunt încântată să o aduc la Suceava. Simplu spus, această expoziţie este o celebrare a lucrurilor bune şi a realizărilor extraordinare pe care parteneriatul nostru bilateral le aduce cetăţenilor români şi americani, acestei regiuni, aliaţilor noştri şi lumii întregi. Această expoziţie este structurată pe pilonii Parteneriatului Strategic în sine şi pe relaţiile diplomatice, economice, culturale şi de securitate comună pe care le promovează. Titlul şi panourile celebrează elementul uman, legăturile interumane care ne conectează pe noi toţi”, a afirmat Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec.

Foto Agerpres

Related Articles

Back to top button