suceava

Târgurile de porci se închid preventiv

Târgurile de porci din județul Suceava vor fi închise, iar restricțiile se aplică și aglomerărilor și expozițiilor de animale pentru specia suină.

Decizia a fost luată ieri la ședința Centrului Local de Combaterea Bolilor Suceava, ca măsură preventivă. Măsura survine pentru că în Ucraina, lângă granița cu județul Botoșani, a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană. Medicii veterinari de liberă practică sunt în alertă maximă.

Asociațiile de vânători și responsabilii fondurilor de vânătoare trebuie să țină sub observație și populațiile de porci mistreți. Pesta porcină africană este o boală gravă, produsă de un virus care ucide porcii domestici și mistreții.

Specialiștii veterinari îți spun că pentru această boală nu există vaccin și nici tratament în prezent. Singurele măsuri ce pot fi luate vizează protecția la contactul cu animale sănătoase. Boala nu se transmite de la animale la om.

Provoacă însă pagube economice importante, atât direct, prin faptul că ucide porcii afectați, cât și indirect, pentru că se impun restricții comerciale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button