iasi

Prof. Univ. Dr. Norina Forna, despre deficitul de medici specialiști

Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania are o preocupare permanenta in legatura cu insertia pe piata muncii a tinerilor absolventi medici stomatologi. Pe aceasta cale, la Iasi a fost organizata o dezbatere cu tema “Rezidentiatul si perspective sistemului medical din Romania”.

Dialogul a fost sustinut de Presedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Iasi si Vicepresedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania, prof. univ. dr. Norina Forna. La dezbatere au participat studentii anului VI ai Facultatii de Medicina Dentara si tineri rezidenti de la diferite specializari.

In cadrul dezbaterii tinerii au adresat intrebari cu privire la procedura examenului de rezidentiat, precum si principalele probleme cu care se confruna sistemult medical in prezent.

Cu privire la aceste subiecte, medicul Renică Diaconescu, vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senat a adus clarificari in acest sens si sustine ca in Plenul Senatului a fost adoptat un amendament ce prevede ca numarul de locuri pentru rezidentiat sa fie egale cu numarul sabsolventilor Facultatii de Medicina.

In judetul Iasi exista un deficit de medici specialisti, numarul acestora fiind doar 50% din totalul practicienilor. Pe langa acest aspect, in mediul rural exista un deficit de medici, raportat la numarul total al populatiei, mai exact 1/3000 medici stomatologi in mediul rural.

Te vezi la TELE M și te auzi la IMPACT FM REGIONAL

Related Articles

Back to top button