EducațiefeaturedIașiiasipascaniȘtiristiriUncategorized

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” are un nou rector

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi (UAIC) şi-a ales noul rector.

Prof. univ. dr. Liviu Maha a ieşit victorios din lupta cu contracandidatul său, Prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Liviu Maha a obţinut 487 dintre acestea, iar fostul rector 233 voturi. Din cele 844 de persoane cu drept de vot, s-au prezentat 741 de membri, rezultând un procent record, de 87,7%. Au fost anulate 19 voturi și 2 albe.

Turului 2 al alegerilor s-au desfăşurat fără incidente. Desemnarea prorectorilor începe pe 15 aprilie și se încheie pe 14 mai. De pe 15 mai până pe 13 iunie se desfășoară concursul și desemnarea decanilor.

În primul tur, diferența dintre cei doi a fost de 31 voturi însă trei dintre candidați au anunțat ca-l vor susține pe Liviu Maha

„A fost o campanie electorală atipică mediului academic, plină de promisiuni, intimidări, neadevăruri, chiar şi cu ameninţări, totul pentru preluarea conducerii Universităţii de către cei care cred că li se cuvine, deşi au dovedit contrariul… Regret susţinerea şi încrederea acordată unora, cu agende paralele, cu multe orgolii şi lipsă de caracter. În condiţiile în care nu au contat realizările, nu au contat faptele, contând calcule, aranjamente şi angajamente, am sentimentul unei “Monstruoase coaliţii”! Voi continua activităţile de profesor şi de avocat!”, a comentat Tudorel Toader, pe Facebook, rezultatul alegerilor.

Related Articles

Back to top button