stiri

USR Iasi cere retragerea lui Chirica din cursa pentru Primarie din cauza acuzatiilor din dosarul “Veranda”

USR Iaşi le cere liberalilor să îl retragă pe Mihai Chirica din cursa pentru primăria Iaşi, după ce edilul a fost trimis în judecată într-un al treilea dosar.

USR susţine că nu poţi lăsa să candideze un om cu o situaţie juridică de ”o gravitate extremă”.

Potrivit USR, dosarul în care edilul ieşean a fost trimis, vineri, în judecată este ”unul extrem de complex, cu infracţiuni grave, comise de-a lungul mai multor ani”.

Procurorii DIICOT au înregistrat vineri la Curtea de Apel Iaşi dosarul cunoscut de opinia publică sub numele „Veranda”, în care primarul Mihai Chirica şi mai mulţi angajaţi ai municipalităţii sunt acuzaţi că ar fi emis ilegal mai multe autorizaţii de construire, beneficiarul acestora fiind un cunoscut om de afaceri ieşean.

Acuzaţiile procurorilor se referă la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurparea funcţiei, delapidare sau spălare de bani.

Primarul Mihai Chirica a reacţionat la informaţiile privind trimiterea sa în judecată, precizând că ”odată la patru ani, se scot din sertare diferite marote, care se folosesc în scop politic şi electoral”.

Foto: bzi.ro

Related Articles

Back to top button