stiri

Vacanta de iarna va fi mai scurta

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și de liceu, care vor reveni la școală în 3 ianuarie 2022, a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. În acele două săptămâni se vor da tezele aferente semestrului 1, cu prezență fizică, a adăugat el.

“Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică.

Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie, pentru că ei nu au de recuperat decât o săptămână din acestea două de acum. În 14 ianuarie se va încheia în semestrul 1.

Așadar, în ianuarie elevii de gimnaziu și de liceu vor merge la școală cu prezență fizică. Până atunci, convingerea mea este că vom încheia al patrulea val pandemic.

În acele două săptămâni din ianuarie se vor da teze cu prezență fizică.

Semestrul 2 va avea tot 20 de săptămâni.

Datele examenelor naționale rămân la locul lor”, a spus ministrul.

Faptul că rezultatele de anul trecut arată că mai mult de jumătate dintre elevi sunt “de top” este un fals, datorat evaluării online, a spus Sorin Cîmpeanu.

“Teza este ultimul bastion. Dacă sunt evaluări online nu sunt relevante. Evaluările online ne-au adus în situația în care mai mult de jumătate din elevii din România sunt de top. Este fals. Ar fi bine să fie adevărat”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă anul acesta se va schimba programa pentru examenele naționale, ministrul a răspuns că acest lucru ar putea fi posibil.

Related Articles

Back to top button