stiri

Vaccinarea, solutia pentru redeschiderea sectorului HoReCa

Premierul Florin Cîţu a declarat la finalul întrevederii pe care a avut-o cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor, că vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector după 1 iunie.

El a reiterat faptul că nu are în vedere condiţionarea accesului cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere de dovada vaccinării.

„Nu vrem să discriminăm pe nimeni şi nu sunt adeptul ideii de a diviza populaţia în <vaccinaţi> şi <nevaccinaţi>. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privinţa deplasărilor internaţionale. Cetăţenii României trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene. Vom continua consultările cu reprezentanţii operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât şi în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectaţi de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”, conchide premierul Florin Cîţu.

Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară, transmite Florin Cîţu după întâlnirea cu reprezentanţii Horeca.

Related Articles

Back to top button