campulungfalticenigura humoruluipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Vaccinări anti-Covid false, la DSP Suceava

Un angajat, vaccinat doar pe hârtie, a murit de Covid. Poliția a demarat o anchetă.

Un angajat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, infectat cu Covid, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a fost internat la ATI unde a fost intubat și în cele din urmă, a decedat. În platformele electronice care înregistrează pe românii care au primit vaccinul anti-Covid, angajatul DSP Suceava era trecut ca  fiind vaccinat și cu cea de-a doua doză.

Acest caz a fost prezentat public, duminică, în fața celor o mie de protestatari antivaccin adunați în centrul municipiului Suceava.

Jurnaliștii suceveni s-au adresat Direcției de Sănătate Publică Suceava pentru a afla detalii despre cazul tragic al salariatului mort de Covid, deși ar fi fost vaccinat.

S-a aflat repede că acest salariat s-a vaccinat ”doar pe hârtie”, cu sprijinul direct al unei colege de birou, care a operat în sistemul electronic care gestionează vaccinările, introducându-l la categoria vaccinați fără să primească vaccinul, femeia făcând același demers și pentru ea.

DSP Suceava dezvăluie faptul că salariatul instituției care s-a îmbolnăvit de Covid și a murit nu era vaccinat decât în acte.

”În urma celor afirmate la mitingul desfășurat în municipiul Suceava în ziua de 14 noiembrie a.c. privind suspiciunea asupra vaccinării împotriva SARS-CoV-2 și a evoluției fulminante a pacientului C.V., angajat al DSP Suceava,  Direcția de Sănătate Publică a Județului Suceava a demarat ancheta administrativă internă în acest caz. S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic National al Vaccinărilor și au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic).

Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, având acces la registrul electronic, conform atribuțiilor profesionale specifice.

Prima măsură a fost luată, ridicându-i-se angajatei accesul la registrul electronic national. DSP Suceava a supus atenției acest  caz Ministerului Sănătății și au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Direcția Investigare a Criminalității Economice, pentru derularea cercetărilor.

Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava și aruncă o pată nemeritată asupra activității întregului colectiv care desfășoară în mod susținut lupta împotriva pandemiei cu SARS-CoV-2 de aproape 2 ani de zile.

Conducerea DSP Suceava asigură întreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevărului și luarea unor măsuri drastice de sancționare a faptei”, se arată într-un comunicat de presă, semnat de directorul executiv al DSP Suceava, farmacist Olivia Ioana Vlad.

Related Articles

Back to top button