campulungfalticenifeaturedgura humoruluiGura Humoruluiradauti-siretȘtiristirisuceavaSuceavaUncategorizedvatra dornei

Vasile Rîmbu, candidatul PSD la Primăria Suceava, anchetat de DNA

Vasile Rîmbu, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și candidat pentru funcția de primar al municipiului din partea PSD, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă, Vasile Rîmbu, ”la data faptei manager suspendat al Spitalului Județean, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

În același dosar a mai fost trimisă în judecată și Dana Mihaela Mamciuc, șefa Serviciului Juridic din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la acea dată, în primăvara lui 2020. Ea fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Procurorii DNA Suceava au mai făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Related Articles

Back to top button