BacăuBotoșanibotosaniBrașovBucureșticampulungConstanțafalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiustiriȘtiriSuceavasuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Autocar cu 40 de oameni, răsturnat pe DN24, în județul Vaslui. 15 pasageri sunt răniți și a fost activat Planul roșu de intervenție.

Autorităţile din Vaslui au instituit Planul roşu de intervenţie şi intervin cu 17 autospeciale pe drumul E 581, unde un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al Judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor şi acordarea primului ajutor eventualelor victime, în urma producerii unui accident rutier pe DE 581. Începând cu ora 12:09 a fost instituit Planul Roşu. Se intervine cu patru ambulanţe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe aparţinând SAJ Vaslui, un Punct Medical Avansat, trei autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare-deblocare, o autospecială pentru descarcerare şi două autospeciale de intervenţie şi comandă. Sunt confirmate 15 victime”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Din fericire, toate persoanele din autocar s-au autoevacuat, iar circulaţia în zonă nu este blocată.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului rutier.

Conform avertizării emise de meteorologi, judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod ortocaliu, fenomenele prognozate incluzând ninsori şi viscol, însoţite de intensificări ale vântului cu rafale de 85-90 km/h şi scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Avertizarea a fost emisă pentru ziua de 26 noiembrie a.c.

Related Articles

Back to top button