iasistiri

Veste bună pentru cei mici: “Orășelul Copiilor” revine la Iași

Copii sunt așteptați la jumătatea acestei luni la Orășelul Copiilor.   Un eveniment devenit deja tradiție pentru Capitala Moldovei se va desfășura in data de 12 iunie in intervalul orar 11.00 – 17.00 la Iasi în Parcul Expoziției.

Cei mici vor fi întâmpinați cu activități specifice si cu instituții reprezentate pe înțelesul lor. Organizatorii susțin că doresc ca prin intermediul acestui proiect să informeze copii cu privire la rolul instituțiilor din Municipiu dar si la rolul pe care micuții îl au în societate.

Cei micuți vor primi buletine la intrare in orășel si pe parcursul fiecarei activitați de la instituțiile conexe vor primi puncte care ulterior se vor transforma în “bani”. Cu ajutorul acestora, copii pot achizitiona diferite premii de la Supermerketul Orășelului.

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ:

Asociația Studențească AMiCUS Iași, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, organizează a șaptea ediție a „Orășelului Copiilor”. Evenimentul va avea loc duminică, 12 iunie 2016, între orele 11:00 și 17:00, în Parcul Expoziției din Iași. Prin intermediul acestui proiect se dorește informarea copiilor cu privire la instituțiile prezente într-un oraș și orientarea lor în a-și înțelege rolul lor în societate.

Voluntarii AMiCUS, împreună cu reprezentanții partenerilor vor amenaja standuri în care vor fi reprezentate cele mai importante instituții ale unui oraș: Primăria, Școala, Spitalul, Poliția, Biserica, Filarmonica, Banca etc.

La intrare, Primăria Orășelului va înmâna fiecărui copil un buletin cu numele și vârsta acestuia; apoi, în funcție de implicarea la activitățile, jocurile și demonstrațiile de la standuri, fiecare copil va primi puncte; în baza acestora, se vor vor putea obține „bani” de la Banca Orășelului, apoi premii de la Supermarketul Orășelului.

„Ne propunem ca, prin intermediul acestui proiect, să contribuim la dezvoltarea conștiinței sociale a copiilor și să-i ajutăm să descopere care este aportul pe care doresc să-l aducă societății atunci când vor deveni mari. Totodată, ne dorim să-i facem pe copii să redescopere bucuria jocului inocent, joc devansat de utilizarea computerului și a diverselor gadgeturi moderne și, de ce nu, să le reamintim părinților cât de important este timpul petrecut în familie” a declarat Sara Stroici, președintele Asociației Studențești AMiCUS Iași.

Asociaţia Studențească AMiCUS este o asociaţie autonomă, apolitică, nonguvernamentală şi non-profit. Printre obiectivele care ghidează activitatea AMiCUS se numără și consolidarea relaţiilor interumane în rândul studenților, promovarea voluntariatului,a valorilor morale creştine și a unor principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button