stiriȘtiri

Vremea de Ziua Națională a României

Vremea în Moldova. Săptămâna aceasta a debutat cu vreme rece. În medie, se vor înregistra temperaturi maxime de cel mult 3 grade. Minimele vor coborî spre -7 grade, iar în celelalte zile valori apropiate de norme.

În perioada 1 – 2 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, cu 8 – 12 grade ziua, şi 2 – 5 grade noaptea, mediat regional. În cea de-a doua săptămână este estimat un regim termic cu oscilaţii mai mici de la o zi la alta şi apropiat de cel normal, la începutul lunii decembrie, respectiv minime negative, ce coboară la -5 grade, în medie.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel mediu climatologic al perioadei, cu precipitaţii temporare, local moderate cantitativ, sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar cu intervale în care se vor semnala şi ploi, cel mai probabil pe data de 28 noiembrie, dar şi în jurul zilei de 2 decembrie.

Vremea la munte. Prima săptămână a intervalului de prognoză, va fi caracterizată de oscilaţii semnificative în regimul termic. Vor fi perioade în care vremea va fi rece, geroasă noaptea, în special în din 29 spre 30 noiembrie. Maximele vor în medie de la -6 grade până la 1 grad. Minimele vor fi între -14 şi -10 grade.

Vor fi şi zile în care, mai ales la altitudini de sub 1.500 de metri, temperaturile se vor situa peste cele normale (cu precădere în zilele de 1 şi 2 decembrie). Ulterior, din 4 decembrie, este estimată răcirea vremii. Va fi un regim termic ce se va situa în general în jurul celui climatologic specific la începutul iernii calendaristice.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului. În majoritatea zilelor vor predomina ninsorile. Totuși, în perioadele cu temperaturi mai ridicate ( 1 şi 2 decembrie) se vor semnala şi ploi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a oferit informații de ultim moment despre prognoza meteo. Potrivit meteorologilor, vor fi înregistrate următoarele valori termice de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie. Valorile termice maxime vor ajunge chiar şi la 12 grade în Moldova şi Banat, inclusiv de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie. De săptămâna viitoare, valorile termice vor intra pe o pantă descendentă. În acest timp, precipitaţiile vor fi excedentare.

Related Articles

Back to top button