stiri

Ziua Bucovinei este marcata la Vatra Dornei prin inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Bailor”

Ziua Bucovinei va fi marcata la vatra Dornei prin inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la dezafectare. Redeschiderea fostului cazinou coincide cu împlinirea a 105 ani de la unirea Bucovinei cu România

Programul oficial de inaugurare a Centrului Muzeal include o serie de activități ceremoniale și culturale, precum slujba de sfințire, vizionarea filmului despre restaurare, vernisaje, expoziții, concerte și recitaluri susținute de diverse coruri.

Primăria Municipiului Vatra Dornei, Consiliul Județean, alături de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, au pregătit un eveniment special ce va cuprinde organizarea târgului de produse și mâncăruri locale, „Gustă din Țara Dornelor!”.

Acesta va incepe de astazi, 28 noiembrie, si va avea loc în zona podului pietonal – spre piața agroalimentară, oferind o diversitate de bunătăți și obiecte tradiționale.

Din acest motiv, circulația auto va fi restricționată, pe strada Republicii pana pe 3 decembrie.

Tot astazi, la Vatra Dornei a fost deschisa prima ediție a Târgului de turism „În Țara Dornelor”;

Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” va putea fi astazi, 28 noiembrie, vizitat pana aproape de miezul nosptii, iar de maine și până pe 5 decembrie, se va putea vizita timp de 4 ore zilnic, în intervalul orar 12:00-16:00.

Organizatorul principal al evenimentului este Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Vatra Dornei.

Related Articles

Back to top button