BacăubotosaniBotoșaniBrașovBucureșticampulungConstanțaEducațiefalticenifeaturedGalațigura humoruluiGura HumoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretȘtiristirisuceavaSuceavaTimișUncategorizedvatra dornei

Ziua Europeană a Sportului în Școli

Ca în fiecare an, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, se va celebra la nivel continental European School Sport Day – Ziua Europeană a Sportului Școlar.

În ziua de 29 septembrie a.c., 800 de unități școlare din România și-au exprimat dorința de a fi parte a celui mai mare eveniment european destinat școlilor. Acesta va aduce bucuria celebrării mișcării de toate tipurile în curtea școlilor, prin dansuri, crosuri, jocuri sportive și dinamice, jocuri ale copilăriei sau flash-moburi, cu ajutorul cadrelor didactice, a elevilor dar și a părinților.

Coordonatorul european al proiectului este Hungarian School Sport Federation, cu monitorizarea International Sport and Culture Association Danemarca. Coordonatorul proiectului este Asociația Județeană „Sportul pentru Toți” Suceava.

Din județul Suceava vor participa activ 90 de unități școlare, distribuite atât în mediul urban, cât și în cel rural, din toate cercurile metodice ale județului.

Cei interesați pot obține mai multe informații despre această activitate la adresa de website www.essd.eu.

Evenimentul va fi deschis oficial vineri, 29 septembrie a.c., ora 11:00, în curtea Liceului cu Program Sportiv Suceava, unde sunt așteptați la mișcare 200 elevi și profesori ai unității de învățământ și părinți.

Related Articles

Back to top button