campulungfalticenifeaturedGura Humoruluigura humoruluiradauti-siretȘtiristiriSuceavasuceavaUncategorizedvatra dornei

Deputatul Acatrinei, către premierul Ciolacu: „La ce dată vor fi eliminate vizele pentru cetățenii români care călătoresc în SUA?”

Deputatul AUR Dorel Acatrinei i-a adresat o interpelare premierului Marcel Ciolacu, prin care i-a solicitat că precizeze la ce dată vor fi eliminate vizelele pentru cetățenii români care călătoresc în SUA.

Potrivit parlamentarului sucevean, criza refugiaților și războiul ruso-ucrainean de la granița României pot fi o șansă pentru a negocia ridicarea vizelor de călătorie pentru cetățenii români care călătoresc în SUA.

„Cu argumentele pentru SCHENGEN  ne-am lămurit. Cu SCHENGEN terestru se amână pentru o dată care va fi comunicată după alegeri pentru ca populația să creadă minciunile voastre. Cu SCHENGEN-ul aerian suntem lămuriți , românii sunt controlați aleatoriu de autoritățile statelor de destinație. Problema este că în relația cu marile capitale europene am ajuns un popor de suspecți pentru că îî controlează aleatoriu pe aproape toți românii dintr-o aeronavă. Un lucru este sigur, poți să ieși din țară cu un copil minor fără procură. Până în acest moment, românii nu au simțit că au un Prim-Ministru care să se bată pentru drepturile lor. Dimpotrivă veți rămâne în conștiința românilor ca un politician pe timpul căruia puterea de cumpărare a scăzut dramatic iar numărul românilor care trăiesc sub pragul sărăciei este din ce în ce mai mare. Legislaţia europeană prevede reciprocitate între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii în  domeniul liberei circulatii a persoanelor situatie în care toți cetățenii uniunii pot circula fără vize și fără restricții în Statele Unite ale Americii. Românii sunt însă discriminați ca și în cazul facilităților Spaţiului Schengen fiind lipsiți de drepturile cetățenilor europeni atît în interiorul Uniunii Europene cît și în relația cu SUA. Astfel, aderarea noastră la spațiul Schengen este un drept ce decurge din calitatea de stat membru al Uniunii Europene și a devenit un subiect extrem de sensibil întrucât este un drept generat de apartenența noastră la Uniunea Europeană care a început la  01.01.2007 dar care întârzie nejustificat să se concretizeze și pentru cetățenii români. Domnule prim-ministru, asumați-vă eșecul politicii externe românești pentru că această situaţie este imputabilă în primul rînd autorităților române. Românii resimt cel mai mult neprimirea României în spațiul Schengen dar și extinderea acestei situații în cazul vizelor pentru deplasarea în SUA iar prin această întîrziere  se simt cetățeni de mâna a doua, care au obligațiile cetățenilor europeni dar nu au toate drepturile acestora. Mai mult, ați acceptat un număr de migranți suplimentar de la austrieci ca să punctați electoral poate, poate prostiți românii să mai voteze Partidul Comasat Român. Față de această situație vă rog să precizați pentru corecta informare a cetățenilor un răspuns la următoarea interpelare: La ce dată vor fi eliminate vizele pentru cetățenii Români care călătoresc în SUA? Ce faceți concret pentru ca acest lucru să se întâmple? Câti  migranți a primit România din înțelegerea facută cu Cancelarul Austriei privind Schengen-ul aerian?”, se arată în textul interpelării.

Related Articles

Back to top button