featuredIașiiasipascaniȘtiristiriUncategorized

La Iași, rata de promovare la simularea Bacalaureatului, mai mică cu 15% față de anul trecut

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a centralizat rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024, organizată de Ministerul Educației.

Mai bine de jumătate dintre elevii care au susținut simularea nu au „promovat”, rata de promovare fiind cu aproape 15 procente mai mică decât la simularea din anul anterior.

La simularea din martie 2024 au participat la toate probele simulării 84,77% dintre elevii ieșeni înscriși în clasele a XII-a și a XIII-a.

În cazul probei la Limba și literatura română, rata de promovare a acestei simulări (62,31%) a fost cu 24% mai mică decât cea din martie 2023. Pe filiere de studiu, nivelul de promovare cel mai scăzut a fost înregistrat la filiera tehnologică, respectiv 37,82%.

La nivelul județului Iași, cei mai mulți candidați au obținut note cuprinse între 5,00 și 5,99, mai exact 21,78% dintre cei care au susținut proba.

Potrivit ISJ Iași, nicio unitate de învățământ din județ nu a înregistrat 100% promovare. În total, au fost obținute 66 de note de 10.

Related Articles

Back to top button